Με αφορμή τη διασπορά της λοίμωξης του ιού Covid-19, γνωστού ως κορωναϊό (κορωνΑϊός ή κορωνΟϊός ή κορωνιός με βάση το λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη), σας παρέχω σχετική ενημέρωση και την ασφαλιστική συμβουλή μου.

Οι κορωναϊοί είναι μια μεγάλη οικογένεια ιών, που μπορεί να προκαλέσουν νόσο τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κορωναϊούς. Ο νέος κορωναϊός ονομάζεται 2019–nCoV και αποτελεί ένα καινούργιο στέλεχος κορωναϊού, που δεν είχε ανιχνευθεί πριν από την πρόσφατη επιδημία στην περιοχή Wuhan στην Κίνα, τον Δεκέμβριο του 2019.  Όπως και με τις άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις, η λοίμωξη από τον νέο κορωναϊό 2019–nCoV μπορεί να προκαλέσει ήπια συμπτώματα, όπως καταρροή, πονόλαιμο, πυρετό, βήχα ή σοβαρά συμπτώματα, όπως πνευμονία και δυσκολία στην αναπνοή. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα (όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα) είναι περισσότερο ευάλωτοι στην εμφάνιση σοβαρής νόσου.

Πως ο κορωνοϊός διαφέρει από τους υπόλοιπους ιούς

Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω της επαφής με ασθενή μέσω σταγονιδίων, τα οποία παράγονται όταν ο ασθενής βήχει, φτερνίζεται ή μέσω σταγονιδίων από τη σίελο και τη ρινική κοιλότητα. Για την αποφυγή μετάδοσης είναι πολύ σημαντική η εφαρμογή μέτρων ατομικής υγιεινής.

Οδηγίες Προστασίας από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Παρακάτω σας παραθέτω link, στο οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία του κορωναϊού παγκοσμίως, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Επιδημιολογικά Δεδομένα Johns Hopkins University

Στην περίπτωση που ταξιδέψετε εκτός Ελλάδος, επικοινωνήστε μαζί μου για να σας παρέχω τις απαραίτητες πληροφορίες και συμβουλές για τις διαδικασίες χρήσης συμβολαίου υγείας, που πρέπει να γνωρίζετε σε περίπτωση νοσηλείας σας στο εξωτερικό.

Τέλος, εσείς που έχετε ήδη το πλεονέκτημα να απολαμβάνετε ένα πρόγραμμα υγείας και έχετε αποκομίσει τις παροχές που προσφέρονται στα επείγοντα και στη νοσηλεία, χρειάζεται να παροτρύνετε τα άτομα που αγαπάτε και νιώθετε πιο κοντάσας, ώστε να αποκτήσουν ένα πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης. Στην περίπτωση που το χρειαστούν, θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να προσφέρουν στον εαυτό τους και στους δικούς τους την καλύτερη δυνατή λύση σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.