Σύντομο Βιογραφικό 

O Παναγιώτης Κουσουνάδης είναι Διακεκριμένος Ασφαλιστικός Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, έχοντας περισσότερα από 15 έτη εμπειρίας στον κλάδο.

Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του ως Τεχνολόγος-Ακτινολόγος και έχοντας αποκτήσει τους μεταπτυχιακούς τίτλους MSc Medical Engineering και Management Science από το Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου, ο Παναγιώτης προσεγγίζει τον κλάδο της ασφάλισης από μια ανθρωποκεντρική σκοπιά. Όραμά του για τους ασφαλιζομένους του αποτελεί η πρόληψη και η προνοητική σκέψη, ακολουθώντας πιστά το ρητό του Ιπποκράτη (460 – 370 πΧ) “Κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν”.

Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, εργάστηκε επί μία πενταετία ως τεχνολόγος ακτινολόγος στο Νοσοκομείο Υγεία στα τμήματα Αξονικής τομογραφίας, Μαγνητικής τομογραφίας και Πυρηνικής ιατρικής. Κατέχοντας ακαδημαϊκή εκπαίδευση στον τομέα της Ποζιτρονιακής τομογραφίας (PET-CT), ήταν βασικό μέλος της πρώτης ομάδας, που εφάρμοσε τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην Ελλάδα.

 Ο Παναγιώτης έχει πιστοποιηθεί ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος από τη Διεύθυνση Αναλογιστικής και Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης. Έκτοτε, έχει αποκτήσει επιπρόσθετες πιστοποιήσεις, ενώ ενημερώνεται διαρκώς μέσω έγκριτων σεμιναρίων και εκπαιδευτικών συνεδρίων, όπως της LIMRA, της μεγαλύτερης εταιρείας ερευνών στον τομέα των ασφαλίσεων και των χρηματοοικονομικών στον κόσμο. Στόχος της εκπαίδευσής του είναι να προσφέρει στους ασφαλιζομένους του την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση και τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει είναι η ικανότητα της επικοινωνίας, η ενσυναίσθηση, ο επινοητικός τρόπος σκέψης, καθώς και η διακριτικότητα, όπως έχουν αναγνωριστεί από ανθρώπους του χώρου, καθώς και από όσους τον εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια.

Στόχος του είναι να σχεδιάζει μαζί με τους ασφαλιζομένους του προγράμματα προστασίας ειδικά διαμορφωμένα στις ανάγκες του ατόμου, της οικογένειας ή της επιχείρησης και να προσφέρει λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα της καθημερινότητας. Επιδίωξή του είναι οι άνθρωποι να συνεχίζουν να πραγματοποιούν τα όνειρά τους, να έχουν υγεία και να απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής. 

Ο Παναγιώτης Κουσουνάδης ανήκει στο αποκλειστικό δίκτυο συνεργατών της Εθνικής Ασφαλιστικής.