Σε συνέχεια παλαιότερης ενημέρωσης η Εθνική Ασφαλιστική σε συνεργασία με τον Όμιλο Affidea, προχώρησε σε μια πρόσθετη παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε όλα τα ασφαλιστικά συμβόλαια των πελατών της με το πρόγραμμα FULL Διαγνωστικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, η πρόσθετη παροχή αφορά στη διενέργεια του τεστ ανίχνευσης PCR του γονιδιώματος του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. Απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να πραγματοποιηθεί το εν λόγω τεστ είναι να συντρέχουν συνθήκες με συμπτώματα που εγείρουν ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης.

Ο ασφαλισμένος της Εθνικής Ασφαλιστικής, σε περίπτωση που φέρει ύποπτα για τη νόσο συμπτώματα, για να μπορέσει να προβεί στη διενέργεια του τεστ: 

1. Είναι απαραίτητο να εξεταστεί από γιατρό δικτύου συναφούς με τη νόσο ειδικότητας: πνευμονολόγος, παθολόγος, καρδιολόγος, ΩΡΛ.

2. Στην περίπτωση παιδιών ισχύει το παραπεμπτικό από τον προσωπικό τους παιδίατρο.

3. Εφόσον ο γιατρός διαπιστώσει “ύποπτα” για τη νόσο συμπτώματα, παρέχει παραπεμπτικό για την πραγματοποίηση του τεστ διάγνωσης της SARS-CoV-2.

 

Διαδικασία Eξυπηρέτησης

1. Οι δικαιούχοι ασφαλισμένοι καλούν στο συντονιστικό κέντρο 18189 ή στο 2109099000.

2. Αναφέρουν τα χαρακτηριστικά συμπτώματα βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

3. Το συντονιστικό κέντρο προγραμματίζει το ιατρικό ραντεβού σε μία εκ των ειδικοτήτων (πνευμονολόγος, παθολόγος, καρδιολόγος και ΩΡΛ) που ανήκει στο δίκτυο AFFIDEA με εξαίρεση τα παιδιά.

4. Ο/Η ιατρός, μετά την κλινική εξέταση, συντάσσει σχετικό παραπεμπτικό διενέργειας της εξέτασης μοριακής ανίχνευσης για SARS-CoV-2, στο οποίο αναφέρονται τα στοιχεία του ασφαλισμένου, η ημέρα της επίσκεψης και η συμπτωματολογία. 

5. Ο ασφαλισμένος προωθεί μέσω email στο [email protected] το παραπεμπτικό ή καλεί στο συντονιστικό κέντρο, 18189, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος συμβολαίου και προϋποθέσεων για τη διενέργεια της εξέτασης και για να ενημερωθεί για το διαγνωστικό κέντρο στο οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί. 

Τα τεστ ανίχνευσης για SARS-CoV-2 πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα διαγωνιστικά κέντρα του Ομίλου Affidea. Για να δείτε το Δίκτυο των ιατρών και διαγνωστικών κέντρων, πατήστε εδώ.

Το διαγνωστικό κέντρο, που διενεργεί την εξέταση, ενημερώνει τον ασφαλιζόμενο για την ημέρα και ώρα προσέλευσής του.

Για τη διενέργεια της εξέτασης καταβάλλεται μία ελάχιστη συμμετοχή ύψους 12€ για τον αρχικό έλεγχο και 6€ για κάθε επιπλέον επαναληπτικό έλεγχο που πιθανόν απαιτηθεί, ενώ η χρέωση στο ετήσιο όριο (πλαφόν) θα είναι 80€ και 60€ αντίστοιχα. Η δυνατότητα διενέργειας της εξέτασης με τους παραπάνω όρους συμπεριλαμβανομένων και των τυχόν επανελέγχων προσφέρεται μια φορά ετησίως.

6. Το παραπεμπτικό έχει ισχύ 2 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα της συνταγογράφησης.

Επί θετικού αποτελέσματος:

θα πρέπει να διενεργηθούν δύο test ώστε να βεβαιωθεί το πέρας της νόσου: ένα μετά από 14 ημέρες από το αρχικό test και ένα δεύτερο μετά από 3 επιπλέον ημέρες. Το πέρας της νόσου βεβαιώνεται μόνο επί 2 συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων. Για τη διενέργεια των επαναληπτικών τεστ δεν απαιτείται η προσκόμιση νέου παραπεμπτικού, μόνο το αποτέλεσμα του 1ου τεστ.

Επί αρνητικού αποτελέσματος:

και στην περίπτωση που τα συμπτώματα επιμένουν ή επιδεινώνονται, πραγματοποιείται εκ νέου επίσκεψη στον ιατρό ο οποίος θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα συνταγογράφηση για τη διενέργεια επανάληψης της εξέτασης μετά από 7 ημέρες. Εφόσον το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα πρέπει να διενεργηθούν επιπλέον δύο test ώστε να βεβαιωθεί το πέρας της νόσου: ένα μετά από 14 ημέρες από το αρχικό test και ένα δεύτερο μετά από 3 επιπλέον ημέρες. Το πέρας της νόσου βεβαιώνεται μόνο επί 2 συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων. Για τη διενέργεια των επαναληπτικών τεστ δεν απαιτείται η προσκόμιση νέου παραπεμπτικού, μόνο το θετικό αποτέλεσμα του 1ου τεστ

 

Τέλος, οι ασφαλιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα:

– Να λαμβάνουν δωρεάν ιατρικές συμβουλές για πιθανά συμπτώματα σχετιζόμενα με τον νέο κορωνοϊό και τη διαδικασία ανίχνευσής του, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της Εθνικής Ασφαλιστικής στο 18189 ή στο 2109099000 (+302130318189 από το εξωτερικό).

– Να διενεργήσουν, εφόσον το επιθυμούν, ιδιωτικά το τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού με ιδιαίτερα προνομιακή τιμή 25€, χωρίς χρήση του προγράμματος.

 

Σε περίπτωση που χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας εδώ είτε τηλεφωνικά.  

Full Διαγνωστικές εξετάσεις – Οδηγίες Χειρισμού Ύποπτων Συμπτωμάτων